ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα τροπή στο θρίλερ του Πτελεού! Ποιο όργανο έλειπε από τον νεκρό Γιάννη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σορός του Γιάννη Καραμπάτση βρέθηκε σε μια μικρή λίμνη, σε ρέμα στον Πτελεό Μαγνησίας, τέσσερις μήνες μετά τη δήλωση εξαφάνισής του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, είναι ότι από τη σορό του 49χρονου που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, είχε αφαιρεθεί ο λάρυγγας! Όπως ανέφερε

ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, η απώλεια της λαρυγγικής συσκευής από μια σορό φέρει προβλήματα στον ιατροδικαστή, καθώς σε περίπτωση στραγγαλισμού, πρόκειται για το όργανο που δείχνει την αιτία θανάτου, λόγω της κάκωσης που υφίσταται.

«Η απουσία του δεν μπορεί να αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια. Βέβαια, εδώ έχουμε και ένα επιπλέον πρόβλημα. Πρόκειται για μια σορό αρκετά εκτεθειμένη σε ένα διττό περιβάλλον, αφού το ένα μέρος του σώματος ήταν εντός του νερού και το άλλο ήταν εκτεθειμένο στον αέρα, που θα έχει μεγαλύτερη σήψη. Θα πρέπει να αναμένουμε τις ιστολογικές και ανθρωπολογικές εξετάσεις, ώστε να δούμε πώς έχει αφαιρεθεί ο λάρυγγας, είτε από κάποιον άνθρωπο είτε από κάποιο ζώο», τόνισε ο κ. Λέων.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η σορός ήταν μπρούμυτα.

Οι συγγενείς του Γιάννη, πάντως, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, αφού δεν είχε λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του:  «Πιστεύω ότι κάποιος τον δολοφόνησε. Ίσως να είχε δανείσει σε κάποιον χρήματα, μετά την κληρονομιά που πήρε… Τα χρήματα τα είχε στην τράπεζα, δεν ξέρουμε πόσα χάλασε ή αν υπάρχουν», δήλωσε στην εκπομπή ο θείος του.

Τα ίχνη του 49χρονου χάθηκαν στις 23 Απριλίου. Ο θείος και η θεία του ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά.  Ο Γιάννης είχε μεταβεί από το χωριό Λεύκη στον Πτελεό με ταξί προκειμένου να κάνει τα ψώνια του. Οι συγγενείς του και η αστυνομία, όταν κατάλαβαν ότι έχει εξαφανιστεί, μετέβησαν στο σπίτι του, όπου τα φώτα ήταν αναμμένα και το ραδιόφωνο ανοιχτό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, εμφανίστηκε στο μίνι μάρκετ και το περίπτερο, έκανε μια βόλτα στο χωριό και από εκεί τα ίχνη του χάθηκαν. Το τηλέφωνό του έκλεισε μυστηριωδώς λίγη ώρα αργότερα, κορυφώνοντας την αγωνία των συγγενών του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρα, οι σακούλες με τα ψώνια του και ένα προσωπικό του αντικείμενο βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο της περιοχής. Ο Γιάννης αγνοείται και επισήμως πια.

Οι έρευνες των αρχών είναι εντατικές στην περιοχή, όμως δεν εντόπισαν κανένα σημάδι ζωής. Λίγο καιρό αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι ο 49χρονος είχε κληρονομήσει 20.000 ευρώ, ένα ποσό που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για κάποιον που ήθελε ενδεχομένως να του κάνει κακό.

Στις 17 Αυγούστου, ένας αγρότης μαζί με τον αντιδήμαρχο Αλμυρού, εντόπισαν τη σορό του Γιάννη. Δε φορούσε μπλούζα, υπήρχε μόνο το παντελόνι του που είχε κατέβει προς τα γόνατα και το σώμα ήταν σε αποσύνθεση. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αλμυρού, το σενάριο να παρασύρθηκε από κάποιο ρέμα δεν ευσταθεί, καθώς δεν υπήρχε αρκετό νερό για να συμβεί αυτό. Επίσης, τόνισε πως το σημείο ήταν αρκετά δύσβατο.  Σημειώνεται ότι από την έρευνα, δε βρέθηκε ποτέ το ρολόι που αγόρασε πρόσφατα, αλλά ούτε και το κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR