Τον ρόλο της «εξ απόρρητων» του εγκεφάλου της μαφίας των φυλακών φέρεται να είχε η 45χρονη δικηγόρος που συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη δικηγόρο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Η αντιτρομοκρατική που ερευνούσε για μήνες τον ρόλο του συγκεκριμένου Αλβανού κακοποιού, ο οποίος κατηγορείται και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εντόπισε συνομιλίες της δικηγόρου η οποία έφτανε στο σημείο να μιλά με τον κακοποιό ακόμη και για διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει για να δραπετεύσει από την αίθουσα που γίνεται το δικαστήριο.
Χαρακτηριστικά φέρεται κάποια στιγμή να του λέει: «…Εκεί που κάθεσαι δευτερόλεπτα θες και βγήκες έξω. Ξέρεις τι είναι πίσω από εκεί που κάθεσαι; Είναι μια κενή αίθουσα, μετά έχει ένα κλουβί-φυλάκιο που δεν ελέγχει κανένας και μετά βγήκες έξω».
Η συγκεκριμένη δικηγόρος δεν ήταν διορισμένη από το δικαστήριο, ούτε εμφανιζόταν πουθενά ως δικηγόρος του Αλβανού κακοποιού. Ωστόσο, είχε στενή επαφή μαζί του και μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο ακόμη και να σχολιάζουν ειρωνικά και κοροϊδευτικά μεταξύ τους μέχρι και τα συγγενικά πρόσωπα του δολοφονημένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και ανώτατους δικαστικούς παράγοντες.
Την ίδια ώρα, από τις συνομιλίες του Αλβανού αρχιμαφιόζου αποδεικνύεται ότι δεν τον σταματούσε τίποτα και ήταν έτοιμος για όλα καθώς σχεδίαζε να περάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου λάμες και μαχαίρια. Χαρακτηριστικά, θα μετέτρεπε στιλό σε αυτοσχέδιες λάμες.
Μάλιστα είχε πει στην δικηγόρο: «Όταν έρθεις θέλω να μου φέρεις από αυτά τα στιλό που έχουν νερό μέσα. Έναν κόκκινο και έναν μπλε».
Λίγο αργότερα μιλά με άλλον Αλβανό, πρωτοπαλίκαρο του, και του αποκαλύπτει το σχέδιο του δηλαδή να βγάλουν μέσα από τα στιλό το περιεχόμενο και να βάλουν δύο λάμες. Αμέσως μετά θα έπαιρναν τα αυτοσχέδια όπλα μαζί τους στο δικαστήριο.
Η μέχρι τώρα έρευνα της αντιτρομοκρατικής αλλά και του ειδικού ανακριτή έχει φέρει στο φως ένα σκληρό κύκλωμα που εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις με έδρα το Κορυδαλλό και μάλιστα είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί ο ρόλος και άλλων εμπλεκομένων που, όπως όλα δείχνουν, είχαν αρχίσει να λειτουργούν περισσότερο σαν κακοποιοί παρά σαν διώκτες του εγκλήματος.