ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοικιάζεται η Ερμού – Μόνο λουκέτα στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας

ermou-mono-loyketa-

Με μία σύντομη βόλτα στην Ερμού διαπιστώνει κάνεις πως ο πιο γνωστός εμπορικός πεζόδρομος της Αθήνας παραμένει αιχμάλωτος της κρίσης, αφού τα κενά καταστήματα σε ποσοστό που αγγίζει το 15%-20% της συνολικής εμπορικής επιφάνειας και σε πολλές προσόψεις καταστημάτων φιγουράρουν οι ταμπέλες «Ενοικιάζεται».

Τουλάχιστον 6 μεγάλα καταστήματα είναι πλέον κενά στην Ερμού. Ενδεικτικά είναι εξάλλου τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Τα ξενοίκιαστα ισόγεια καταστήματα ξεπερνούν το 25%, ενώ εάν προστεθούν οι στοές και τα καταστήματα πρώτου ορόφου, τότε προσεγγίζουν το 50%. Οπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες τα ενοίκια έχουν μειωθεί στον πλέον γνωστό πεζόδρομο της χώρας ωστόσο ο μειωμένος τζίρος οδηγεί πάρα πολλούς στο να ξενοικιάσουν τα καταστήματα και να βρουν πιο οικονομική στέγη είτε στο κέντρο είτε σε άλλη περιοχή της Αθήνας.

ermou-mono-loyketa

Καταστηματάρχες με έτη πολλά στην Ερμού προβλέπουν μετά λύπης τους ότι εάν δεν αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο τότε στην Ερμού και στο κέντρο σύντομα θα δραστηριοποιούνται μόνο ξένες εταιρίες και πολυεθνικές.

Πηγή: iefimerida.gr