ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο διάλογος Ξηρού με τους αστυνομικούς – Ρουκέτα και 8 καλάσνικοφ στη γιάφκα – Βίντεο

Ο διάλογος σύμφωνα με πληροφορίες του Ξηρού με τους αστυνομικούς

"Ναι τελείωσε… Εγώ είμαι. Ο Χριστόδουλος Ξηρός". Αυτή ήταν η φράση που είπε ο Ξηρός στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες όταν ο Ξηρός πέρασε το κατώφλι της αντιτρομικρατικής υπηρεσίας, είχε μια σύντομη συνομιλία με αστυνομικό. 

"Ό,τι έκανα εγώ, το έκανα για πολιτικούς λόγους" φέρεται να είπε ο Ξηρός σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

"Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους κύριε για πολιτικούς λόγους" του απάντησε ο αξιωματικός.

"Τα λόγια φαίνεται λοιπόν ότι είναι πιο δυνατά από τα όπλα", φέρεται να ανταπάντησε ο Ξηρός

"Τότε Χριστόδουλε έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και δεν έπρεπε ποτέ να είχατε πάρει στα χέρια σας τα όπλα" του είπε ο αστυνομικός.

Ετοίμαζε χτύπημα ο Ξηρός

Το σίγουρο είναι ότι ο Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα. Ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε μέσα στο κρησφύτερό του πιστοποιεί πως ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοιμαζόταν για ένα μεγάλο χτύπημα, ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο. 

Να σημειωθεί πως στο σπίτι που είχε νοικιάσει πριν από τρεις μήνες στην Ανάβυσσο βρέθηκε μια ρουκέτα, επτά Καλάσνικοφ και αρκετά εκρηκτικά.

Το σπίτι-κρησφύγετο στην Ανάβυσσο 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξηρός είχε εντοπιστεί και βρισκόταν υπό παρακολούθηση για περισσότερους από τρεις μήνες.

Βίντεο με δηλώσεις της Αστυνομίας και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης: 

Οι έρευνες της ατυνομίας είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα: 

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν σταματούν εδώ. Αυτή τη στιγμή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν κρησφύγετα, γιάφκες και να συγκεντρωθούν πληροφορίες για πιθανά χτυπήματα.

Ρουκέτα και 8 καλάσνικοφ στη γιάφκα Ξηρού

Οι έρευνες των αρχών συνεχίστηκαν όλο το βράδυ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και ρουκέτα στη μονοκατοικία. Ακόμη βρέθηκαν 8 καλάσνικοφ, 2 χειροβομβίδες, τμήμα αντιαρματικού RPG, ένα βαρέλι με εκρηκτικά και σχεδιαγράμματα. Όλα μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί εάν ο βαρύς οπλισμός έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα χτυπήματα.