ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο όρκος της Ομάδας «Ε» στον Δία να πολεμούν τους εχθρούς της Ελλάδας

Όρκο αιώνιας μάχης ενάντια στους εχθρούς της Ελλάδας, έδιναν στον Δία όσα μέλη ήθελαν να ενταχθούν στην Ομάδα «Ε», που κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά.

 

 

 

Ο χειρόγραφος όρκος που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» και υπογράφεται από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην οργάνωση και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης. Μάλιστα στο τέλος ο καθένας σχεδίαζε ένα αποκρυφιστικό σύμβολο.

«Ορκίζομαι στον θεό μου Ζευ ότι θα μάχομαι και θα πολεμώ για να ελευθερωθεί η Πατρίς Ελλάς και το γένος των Ελλήνων. Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό να εξοντώσω οποιονδήποτε εχθρό της Ελλάς και των Ελλήνων που αποικούν στην Ελλάς», γράφει ο χειρόγραφος όρκος.

«Αν όχι μέσα στους επόμενους μήνες σίγουρα μέσα στο 2016 θα γίνει πόλεμος», φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της ανάκρισης. Στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν αρχαιοελληνικά ψευδώνυμα, που δεν αποκάλυψαν στους αξιωματικούς.

Ολόκληρος ο όρκος

«Πατέρα Ζευ εισάκουσε τον υιό σου και αυτά πράξε. Ορκίζομαι εις ένα μοναδικό θεό Ζευ και στη μητέρα Ελλάς αιώνια πίστη, αδελφότητα με τα αδέλφια μου, τους Ελλάνιους Υιούς. Ορκίζομαι να μην προδώσω τα αδέλφια μου στην Έψιλον Ευ. Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό και στον θεό μου Ζευ ότι θα μάχομαι και θα πολεμώ με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο για να ελευθερωθεί η Πατρίς Ελλάς και το γένος των Ελλήνων και για να παραμένουν ελεύθεροι, για όσο μπορώ και ζω. Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό να πατάξω και να εξοντώσω οποιονδήποτε εχθρό της Ελλάς και των Ελλήνων που αποικούν στην Ελλάς με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο.

Ορκίζομαι πως δεν θα σταματήσω ποτέ να πολεμώ και να μάχομαι τον εχθρό και να προστατεύω την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Ελλάς ανήκει μόνο στους Έλληνες. Ζήτω η Ελλάς, ζήτω οι Έλληνες».