ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλά ξεκάθαρα για το πρόβλημα υγείας του

Αδυνατισμένος κατά 10 κιλά αλλά με το βλέμμα αισιόδοξα στραμμένο στο μέλλον, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε ξεκάθαρα για τον καρκίνο που εμφάνισε και αντιμετωπίζει με γενναιότητα.

 

 

 

 

«Ήταν μια περίοδος όπου κουραζόμουν πολύ, έτρεχα παντού και ασταμάτητα, μέχρι που άρχισα να αισθάνομαι ένα κάψιμο στο στήθος και ενημέρωσα τον γιατρό μου. Εκείνος αμέσως μου συνέστησε να κάνω μια σειρά από εξετάσεις από τις οποίες βρέθηκε ότι είχα αιματοκρίτη μόλις 28, με συνέπεια να βρεθεί εν συνεχεία το πρόβλημα στο έντερο. Όλα τα υπόλοιπα έγιναν πολύ γρήγορα. Το χειρουργείο κράτησε 4 ώρες και η ανάρρωσή μου ήταν πολύ σύντομη. Σε μια εβδομάδα είχα επιστρέψει σπίτι», ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χαμόγελου.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του ιδιωτικού θεραπευτηρίου όπου νοσηλεύτηκε πριν από σχεδόν ένα μήνα, ο κ. Γιαννόπουλος εμφάνισε νεόπλασμα στο δεξί μέρος του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όλα πήγαν καλά και οι γιατροί είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την μετεγχειρητική του πορεία. Πλέον, είναι στο στάδιο που συνεκτιμούν όλα τα στοιχεία της κατάστασης του προκειμένου να καταλήξουν στο εάν χρήζει περαιτέρω θεραπεία ή όχι.

Κοντά του, καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιπέτειας της υγείας του, παρέμειναν εκτός από την οικογένεια του και τους στενούς φίλους, όλα τα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού, τα μεγαλύτερα με τη παρουσία τους στο θεραπευτήριο και τα μικρότερα, μέσα από τις ζωγραφιές που έστελναν καθημερινά και στόλιζαν το δωμάτιο νοσηλείας του κ. Γιαννόπουλου.

Ωστόσο, εκείνος, παραμένει προσηλωμένος στο έργο του συλλόγου και συνεχίζει να παλεύει για το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε, το βίντεο το οποίο είχε ανεβάζει στο διαδίκτυο, λίγες ώρες πριν μπει στο χειρουργείο, ήταν ενδεικτικό της ανησυχίας του για το μέλλον του συλλόγου. Ήδη, συνεχίζει τις επαφές του με βουλευτές, προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο προστασίας όλων εκείνων οι οποίοι βοηθούν με το έργο τους, αλλά ταυτόχρονα μπορούν και να το αποδείξουν ενώ, εξέφρασε και το παράπονο του, το οποίο δεν είναι άλλο από το να καταφέρει σύντομα να συναντήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον κάνει να γνωρίζει, να αγαπήσει και να βοηθήσει το Χαμόγελο.