ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο θάνατος του 10χρονου στη Μύκονο, η πιο τραγική αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι των ευθυνών. Τι γινόταν με τις δημοπρατήσεις των παραλιών; Παραιτήθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Πριν από λίγο παραιτήθηκε και δεύτερο μέλος της επιτροπής δημοπρασιών

Ερωτήματα για τις διαδικασίες δημοπράτησης των παραλιών στη Μύκονο

Ο θάνατος του 10χρονου αγοριού στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου κατά τη διάρκεια θαλασσίου σπορ, ήταν η πιο τραγική αφορμή, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται ένα κουβάρι ευθυνών , που γεννά πολλά ερωτήματα για τη διαδικασία δημοπράτησης θαλάσσιων σπορ του δήμο. Ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί ακόμα κι ας έγινε γνωστό πως η επιχείρηση  λειτουργούσε 1,5 μήνα χωρίς άδεια, ενώ η δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Γρυπάρη επιμένει να θεωρεί εαυτόν άνευ ευθυνών.

Αν και εκ των υστέρων, τουλάχιστον ένας δημοτικός σύμβουλος είχε την ευθιξία να παραιτηθεί αφήνοντας αιχμές για τη διαδικασία δημοπράτησης θαλάσσιων σπορ του δήμο. Πριν από λίγο παραιτήθηκε ακόμα ένα μέλος της επιτροπής δημοπρασιών, η Άννα Καμμή. Να σημειωθεί πως πρόεδρος της επιτροπής δημοπρασιών είναι η ίδια η δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη, όπως μεταδίδει και το mykonospress.gr.

Συγκεκριμένα ο Νικόλαος Σαλαχάς υπέβαλε την παραίτησή του υποστηρίζοντας «μετά τον τραγικό και άδικο θάνατο του 10χρονου παιδιού, η συνείδησή μου και τα συναισθήματά μου ως πατέρας κατέστησαν απαγορευτικό να συμμετέχω εκ νέου στη διαδικασία δημοπράτησης θαλάσσιων σπορ του δήμου. Θεωρώ ότι πλέον οι σχετικές αποφάσεις του δήμου, τίθενται στο μικροσκόπιο όλης της χώρας».

Οπως γράφει και το protothema.gr, η προσπάθεια της δημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη να πραγματοποιήσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει την σύμβαση της επιχείρησης όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα, τρεις μέρες μετά το θάνατο του παιδιού, απέβη άκαρπη, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής διαφώνησαν αφού θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερο δραστικά μέτρα για όλους τους παράνομους επιχειρηματίες.