ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για το διπλό έγκλημα στη Μάνη. Οι 19χρονοι συλληφθέντες. Το facebook, το bodybuilding, τα 800 ευρώ για σκευάσματα και η καραμπίνα της…μαμάς.

Αυτοί είναι οι δύο 19χρονοι που κρατούνται για το φονικό στη Μάνη

Οικονομικές διαφορές ήταν τα αίτια της διπλής δολοφονίας στη Μάνη, όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα και επίσημα η ελληνική αστυνομία. 800 ευρώ ήταν αρκετά, για να οπλίσουν το χέρι και να στραφεί προς τους δύο νέους. Η συνάντηση των δραστών με  τα θύματα,  έγινε ακριβώς για να διευθετηθεί, το οικονομικό θέμα, που είχαν και αφορούσε σε αγορά σκευασμάτων, που τα χρησιμοποιούν, όσοι ασχολούνται εντατικά με τη γυμναστική.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία οι έρευνες στα σπίτια των δύο κατηγορούμενων, Π.Μ και Ν. Μ. , ανακάλυψαν και άλλα όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Αναφορικά με τον 18χρονο ο οποίος είχε την αντιδικία με τον Κωνσταντίνο Σγούρο, στο αγροτικό φορτηγάκι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία, βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα με την οποία και έγινε το έγκλημα, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε άλλο ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατασχέθηκε.

Στο σπίτι του έτερου 18χρονου βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα στιλέτο, ένα μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο γκλόμπ, δύο φυσίγγια και 6,5 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον, κοντά στο σπίτι του ενός 18χρονου, μέσα σε κάδο απορριμμάτων, βρέθηκαν δύο μαύρα τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν τα προσωπικά αντικείμενα των δύο θυμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Τα δύο θύματα, στις 19 Αυγούστου, μετέβησαν στην περιοχή μικρά Μαντίνεια για να συναντηθούν με τον 18χρονο και να συζητήσουν την οικονομική διαφορά που είχε εκείνος με τον Σγούρο και σχετιζόταν με παραγγελία σκευασμάτων διατροφής η οποία είχε πληρωθεί, αλλά αυτά δεν είχαν παραδοθεί.

Στο σημείο εκείνο οι Σγουρός και Κομμάτης συνάντησαν τους δύο 18χρονους οι οποίοι τους είπαν πως είχαν ένα αυτοκίνητο για να τους πουλήσουν και τους οδήγησαν σε μια ερημική τοποθεσία περίπου 18 χιλιόμετρα από το σημείο του ραντεβού.

Μόλις έφθασαν κατέβηκαν από το αγροτικό, το οποίο ανήκει στην μητέρα ενός από τους δύο 18χρονους, και εκείνη τη στιγμή ο ένας από τους δύο πυροβόλησε πισώπλατα τα θύματα με την κυνηγετική καραμπίνα.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν επτά κάλυκες, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο 18χρονος άδειασε την καραμπίνα πάνω στα θύματά του, όπλισε ξανά και τους πυροβόλησε ακόμη δύο φορές.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων στο σημείο όπου και ανακαλύφθηκαν οι σοροί του, ενώ πήραν το σκουτεράκι των δύο θυμάτων και το παράτησαν σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Καλαμάτας.

Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν συμμαθητές σε Λύκειο της Καλαμάτας είχαν πάθος με τα όπλα αλλά και τα ακροδεξιά σύμβολα. Στα δύο προφίλ που έχουν δημιουργήσει στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες με καραμπίνες, χρηματικά ποσά αλλά και «ακροδεξιά» σύμβολα ενώ σε συνομιλία ενός εκ των δραστών -την ημέρα της γιορτής του- μία φίλη του, του ανέφερε «χρόνια πολλά μελλοντικέ δολοφόνε». Είχαν ιδιαίτερο πάθος με τη γυμναστική και το bodybuilding. Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών του φονικού γυμναζόταν στο γυμναστήριο που διατηρούσε ένα από τα θύματά του στην πόλη της Καλαμάτας. Ο ένας από τους δύο είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας. Ο Π.Μ. μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος, ο Ν.Μ. είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.

Ο ένας 19χρονος μάλιστα δηλώνει στο Facebook από το 2012 «λοχίας» στην… Εθνική Ακαδημία του FBI ενώ και οι δύο στα προφίλ τους επιδεικνύουν την εκγύμνασή τους αλλά και τα όπλα που φέρεται να χρησιμοποιούσαν τον τελευταίο καιρό.

Μάλιστα, όπως γράφει tovima.gr, δίπλα σε μία φωτογραφία που δείχνει τουλάχιστον τρία πυροβόλα όπλα ο ένας εξ αυτών προχωρεί, στις 7 Μαΐου 2014, σε συνομιλία με κάποιον που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Ομερτά» σχετικά με την διατρητική ικανότητα των καλάσνικοφ και άλλων όπλων. Ο ένας από τους δράστες αναφέρει επίσης ότι «κάτι που…νες Καλαματιανούς τους τρυπάνε όλα».

Επίσης υπήρχε φωτογραφία με χαρτονομίσματα και κέρματα που ήταν συνολικά 875 ευρώ, όσα δηλαδή, σύμφωνα με πληροφορίες ειχε δώσει ο ένας εκ των δραστών στον Κωνσταντίνο Σγούρο, για να του δώσει αναβολικά χάπια.

Oι δυο δράστες, οι οποίοι αναμένεται να προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ρίχνουν τώρα ο ένας στον άλλον τα βάρη για τη δολοφονία.