Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας με βάση στοιχεία από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα έως και τις 26 Απριλίου, παρουσιάζει στην τελευταία έκθεσή την ηλικιακή κατανομή και τη γεωγραφική κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Ο χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.
Όπως προκύπτει από τον χάρτη γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ, οι νομοί στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα είναι οι Γρεβενών, Ευρυτανίας και Φωκίδας, ενώ αντίθετα οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (50 ανά 100.000 πληθυσμού) είναι οι νομοί Καστοριάς, Χερσόνησος του Άθω και Αργολίδας.
Όπως καταγράφεται και στο σχετικό διάγραμμα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, ο ρυθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση στις 20 Απριλίου μετά τη διάγνωση 150 κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 64608 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 3523 (5.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).