Το OTE HISTORY γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών & Κοινωνίας της Πληροφορίας και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Μαΐου, προβάλλοντας, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών, μίνι αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πλούσιο υλικό σχετικά με το έργο των τεχνικών στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και τη συλλογή του μουσείου τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ.
Την Τρίτη 17 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών & Κοινωνίας της Πληροφορίας, το ΟΤΕ HISTORY θα αναδείξει τον τρόπο που λειτουργούν οι τηλεπικοινωνίες -τι σημαίνει και πώς αντιμετωπίζεται μία καλωδιακή βλάβη, πώς λειτουργεί ένα τηλεφωνικό κέντρο, πώς φτάνει η τηλεφωνία και το internet σε κάθε νησί της χώρας, πώς διορθώνεται μία βλάβη μέσα στη νύχτα- μέσα από την προσωπική ματιά και τις μαρτυρίες των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, της ομάδας των τεχνικών του Ομίλου ΟΤΕ. Τα βίντεο θα προβάλλονται ένθετα στο πρόγραμμα του καναλιού.
Την ίδια μέρα στις 20.30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΟΤΕ TV, Αρχαιοελληνικός οπτικός τηλέγραφος – Αναπαράσταση από τους μαθητές του Βαρβακείου, μία πρωτότυπη αναπαράσταση του τρόπου λειτουργίας του οπτικού τηλεγράφου τον οποίο εφηύραν οι αλεξανδρινοί Κλεοξένης και Δημόκλειτος το 200 π.Χ. για τη μετάδοση μηνυμάτων, με τη συμμετοχή των μαθητών του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου και την εποπτεία του διεθνούς φήμης καθηγητή και προέδρου της εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, κ. Θεοδόση Τάσιου.
Μία μέρα μετά, την Τετάρτη 18 Μαΐου, το ΟΤΕ HISTORY θα γιορτάσει την ημέρα των Μουσείων, με μία μικρή ‘ξενάγηση’ στα αγαπημένα εκθέματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ. Στα μίνι αφιερώματα, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, μεταξύ άλλων, πώς λειτουργούσε το πρώτο χειροκίνητο τηλεφωνικό κέντρο, να ανακαλύψουν τη συσκευή τηλεφωτογραφίας, τη διαδικασία μετάδοσης φωτογραφιών σε μεγάλες αποστάσεις που υιοθετήθηκε στην Ελλάδα το 1949 και λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας, να εξερευνήσουν το τηλεοπτικό στούντιο του Μουσείου, απ’ όπου μεταδόθηκε η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή πενήντα χρόνια πριν.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της εβδομάδας, το αφιέρωμα στον Μ. Αλέξανδρο συνεχίζεται και την Κυριακή 15 Μαΐου (21.00) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Μέγας Αλέξανδρος – Δρόμοι της Δόξας σε σκηνοθεσία Τζέρεμι Τζεφς, με τον Μάικλ Γουντ να ακολουθεί τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Συρία ως το Ιράκ, ρίχνοντας φως στα γεγονότα που σημάδεψαν την καθοριστική μάχη του Μακεδόνα στρατηλάτη εναντίον του πανίσχυρου περσικού στρατού, το 331 π.Χ.
Δεν χάνουμε επίσης τη συνέχεια του ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Το λίκνο του πολιτισμού (Μέρος Β') – Ο Χρυσός Αιώνας, το Σάββατο 14 Μαΐου στις 21.00, μία ανάλυση της Αθήνας του Περικλή και του Θεμιστοκλή τον 5ο αιώνα π.Χ., ενώ το ντοκιμαντέρ Η σύγκρουση των Θεών: Μέδουσα την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 21.00, εξερευνά τον μύθο της Μέδουσας, μίας από τις Γοργόνες της ελληνικής μυθολογίας την οποία η θεά Αθηνά μεταμόρφωσε σε τέρας.