ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανδαιμόνιο στη δίκη του Μαζιώτη

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη του Νίκου Μαζιώτη επειδή η Πρόεδρος του Δικαστηρίου προγραμματίζει νυκτερινές συνεδριάσεις.

 

Έξαλλλοι είναι και οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου -που  υπερβαίνουν τους 120- επειδή τους αναγκάζουν να πηγαινοέρχονται στο δικαστήριο. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ιδέα γιατί κλήθηκαν, καθώς δεν έχουν καν δώσει κατάθεση προανακριτική ή άλλη κατάθεση.

 "Δεν θα έρθουμε ξανά" φωναζαν μάρτυρες που έχουν έρθει από την επαρχία.
 Μαζιώτης : Μην έρθετε …δεν θα σας κάνουν τίποτε
 Μάρτυρας ( σε ληστεία τράπεζας) : Και τι να πω δηλαδή ; Ευγενάστατος ήταν ο κος Μαζιώτης ….
 

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που ακολουθούν:

Μαζιώτης προς δικαστήριο : " Είστε υπο την εκτελεστική εξουσία…"
Εισαγγελέας : "Σεβαστείτε μας για να σέβονται κι οι άλλοι την πολιτική σας θέση".
Πρόεδρος : " Κι εμάς δεν μας αρέσει να δικάζουμε τη νύχτα …
Υπάρχει μια κενή αίθουσα τη Δευτέρα το πρωι …Δεν το συζητώ όποτε υπάρχει αιθουσα να γίνεται δίκη το πρωί. Οταν δεν υπάρχει κενή μέρα το πρωί, τότε να κάνουμε δίκη το βράδυ".
Μάρτυρας : "Ερχομαι απο τα Καλάβρυτα για να πω μόνο οτι είδα ενα ασημί αμάξι κι ενα καμμένο αμάξι ….είμαι άνεργος κι έχω χάσει πολλά χρήματα για να έρθω εδώ …Και δεν έχω να φάω …γειά σας κι αν με ξεναδείς κυρία πρόεδρε να μου κρεμάσεις κουδούνες".
 Πρόεδρος : "Οποιος δεν μπορεί κι είναι άρρωστος όταν κληθεί να μας στείλει ένα φαξ".
 Μάρτυρας : "Δεν είμαστε καλά …που θα περιμένουμε να στέλνουμε μετά και φαξ".
 Πρόεδρος προς αστυνομικό : "Πάρτε τηλέφωνα κι ονόματα των
 μαρτύρων".
 Μάρτυρες : " Ωραίο χάος".

Το μανιφέστο και οι τράπεζες

Το αίτημα των συνηγόρων του Νίκου Μαζιώτη να αποβληθούν από την πολιτική αγωγή εκπρόσωποι τράπεζας την οποία φέρεται να λήστεψε στάθηκε η αφορμή για να δώσει το στίγμα του . 
Ο κατηγορούμενος πήρε το λόγο και αναφερόμενος στις τράπεζες είπε πως είναι " ληστρικοί οργανισμοί, δεν υπήρξε ληστεία, απαλλοτρίωση είναι το πραγματικό περιστατικό"

Και όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει διάβασε ένα κείμενο – μανιφέστο με βολές κατά του πολιτικού συστήματος αλλά και των δικαστών «Δεν είναι ο Επαναστατικός Αγώνας που τρομοκρατεί αυτούς που ζουν με 300-400 ευρώ το μήνα αλλά εσείς και το καθεστώς σας», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους δικαστές ο Νίκος Μαζιώτης δηλώνοντας «αναρχικός αιχμάλωτος». Χαρακτήρισε δε τη δίκη του πολιτική υποστηρίζοντας πως είναι τίτλος τιμής για εκείνον να είναι ένοπλος.

Ο συγκατηγορούμενος του Αντ. Σταμπούλος δήλωσε " αναρχικός αιχμάλωτος" ¨και αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς " δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του" . Και αυτός χαρακτήρισε τη δίκη " πολιτική" και απέδωσε τη δίωξη σε βάρος του " σε μένος των μηχανισμών καταστολής".

Ο Γ. Πετρακάκος, με τη σειρά του , αρνήθηκε τις κατηγορίες κι επιφυλάχτηκε να μιλήσει στην απολογία του.