Στην απόλυση παιδίατρου ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση του ίδιου του του παιδιού, αλλά εδώ και δύο χρόνια παραμένει στη θέση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, οδήγησε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.
Ο υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την υπόθεση παιδιάτρου, επικουρικού γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του και από την ενημέρωση, από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο, προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ απέρριψε την πρόταση για λύση της σύμβασης.
O Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό.
Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.
Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί περισσότερα από δυο χρόνια το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.
Ο παιδίατρος που είχε προσληφθεί ως επικουρικός στο νοσοκομείο παραπέμφθηκε το 2020 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για κακουργηματικές πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος του ιδίου του του ανήλικου παιδιού.
Από τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει εισήγηση προς τη διοίκηση και το ΔΣ να λυθεί η σύμβαση του για σοβαρό λόγο και μάλιστα αζημίως, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά τη σχετική συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος επικαλούνταν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του, και υποστήριζαν πως αν καταγγελθεί η σύμβαση του πριν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, ο διωκόμενος επικουρικός γιατρός θα μπορούσε να κινηθεί σε βάρος του νοσοκομείου με οικονομικές αξιώσεις.
Άλλες νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πάλι πως ήταν καταλυτική για τη διαμόρφωση της στάσης του ΔΣ η σχετική απόφαση που είχε λάβει το πειθαρχικό όργανο του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας. Το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο παρά την παραπομπή του παιδιάτρου για αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας και μάλιστα με θύμα το παιδί του, τήρησε επίσης στάση αναμονής, αποφασίζοντας να επιβάλει ποινή μετά την οποία καταδίκη του.
Σημειώνεται ότι ο πατέρας του παιδιάτρου είναι επίσης γιατρός ενώ έχει διατελέσει και μέλος του ΔΣ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.