3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγε να καταγγείλει τον σύντροφο της και της είπαν «δεν φαίνεστε κακοποιημένη» Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Γυναίκα που είναι θύμα συστηματικής κακοποίησης στην Αθήνα από τον σύντροφό της, απευθύνθηκε στην αστυνομία αλλά κατήγγειλε πως δεν την βοήθησε κανείς .

«Πήγα να δώσω κατάθεση για αστική βία και ο αστυνομικός υπηρεσίας μου είπε «δεν έχετε κάτι, δεν σας βλέπω κακοποιημένη «. Ήθελα να εξαφανιστώ από τη γη» δήλωσε το θύμα στην κάμερα του ΑΝΤ1.

» Δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου, φοβάμαι. Πρόσφατα με έπιασε από το λαιμό με έσφιγγε και με πέταξε. Με απειλούσε ότι θα με χτυπήσει και δε θα λερώσει τα χέρια του με αίμα για να με σκοτώσει».

Η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό

«Την 10-06-2024, γυναίκα μετέβη σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής και κατήγγειλε ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση. Απ’ τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία, χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button και ο δράστης αναζητήθηκε εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ωστόσο, το θύμα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή (safe house) με συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 11-06-2024, η καταγγέλουσα μετέβη εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησε την απομάκρυνση του συντρόφου της από την κοινή τους οικία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση. Επιπλέον, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον  αρμόδιο εισαγγελέα για τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, δεν δόθηκε σχετική άδεια για επέμβαση της αστυνομίας εντός της οικίας. Σημειώνεται ότι, το θύμα δήλωσε εκ νέου ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή με όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 12-06-2024, η καταγγέλουσα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του συντρόφου της για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης λόγω της παρουσίας του εντός της κοινής τους οικίας. Ωστόσο, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο εισαγγελέα, το θύμα ενημερώθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν στοιχειοθετείται το εν λόγω αδίκημα. Παράλληλα, το θύμα δήλωσε εκ νέου ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή».