ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλοίο για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων ζητούν και τα Χανιά

Να παρέμβει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ώστε να βρεθεί άμεσα πλοίο για τη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από το λιμάνι της Σούδας ζητά η Αντιπεριφέρεια Χανίων και τοπικοι αγροτικοί φορείς.

Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη στις 8 το βράδυ θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Σούδας αναμένοντας τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκδηλώθηκε έντονος προβληματισμός από την πλευρά των αγροτών – παραγωγών, για το γεγονός ότι δεν κατέστει δυνατή η δρομολόγηση πλοίου από τη Σούδα προς τον Πειραιά για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε αντίθεση με το Ηράκλειο όπου και δρομολογήθηκε πλοίο. 

Επίσης, οι αγρότες – παραγωγοί θα επιδιώξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχουν σειρά επαφών με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα στους οποίους θα θέσουν το αίτημα να υπάρχει η δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΠΝΟ.