Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα τοξικά φαινόμενα από ένα νοθευμένο ποτό χρειάζονται ώρες για να αρχίσουν να εμφανίζονται και μπορεί να προκαλέσουν από ναυτία και πονοκέφαλο έως τύφλωση ή ακόμα και θάνατο, ανάλογα με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους.
Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου λέει στην ΕΡΤ πως «το κομμάτι της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό. Το project βασίζεται στην εμπιστοσύνη που έχουμε με προμηθευτές…»
Οι περισσότεροι καταναλωτές υπό τον φόβο να πέσουν θύματα νοθευμένων αλκοολούχων ποτών επιλέγουν καταστήματα τα οποία γνωρίζουν και εμπιστεύονται αρκετά χρόνια.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα υπερβολικά φθηνά ποτά.
Στα μπαρ, να ζητάμε να μας σερβίρουν από σφραγισμένο μπουκάλι και να μυρίζουμε το ποτό πριν το καταναλώσουμε. Αν έχει περίεργη μυρωδιά, να μην το πιούμε.