ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως έφτασε η Αστυνομία στα «ίχνη» του Ξηρού – Δείτε το σπίτι στην Ανάβυσσο

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, σε μη κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε ο Ξηρός το είχε νοικιάσει εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό -και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για εμπρηστικές επιθέσεις- στο σπίτι του στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν επιχείρηση την ώρα που έβγαινε από αυτό.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό χωρίς να προλάβει να προβάλει αντίσταση. Ο Ξηρός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οπλοφορούσε τη στιγμή της σύλληψής του.

Η Αστυνομία επίσης προσήγαγε ένα άτομο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει enikos.gr, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, με μεγάλη προσοχή, για την περίπτωση που σε αυτό έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.