ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς κύκλωμα «μοίραζε» κοκαΐνη και κάνναβη στην Μύκονο (ΦΩΤΟ)

Η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας αποθήκευαν και διακινούσαν κάνναβη και κοκαΐνη στη Μύκονο.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 3 άντρες, ηλικίας 48, 56 και 60 ετών.
Ο 48χρονος και ο 56χρονος, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, τουλάχιστον προ επταμήνου, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή, δομημένη και διακριτούς ρόλους δράση και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κάνναβης και κοκαΐνης, σε κατοίκους και επισκέπτες της Μυκόνου, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης προς 100 ευρώ το γραμμάριο και ποσότητες κάνναβης προς 20 ευρώ το γραμμάριο, σε κλειστό κύκλο πελατών, που διαβιούσαν ή επισκέπτονταν το νησί της Μυκόνου. Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα διαδραμάτιζε ο 48χρονος, ο οποίος αφού προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, τις αποθήκευε είτε σε σπίτι του 56χρονου, είτε σε ειδικές κρυψώνες (καβάντζες) σε απόμερα σημεία κοντά σε αγροτικούς δρόμους.
Έπειτα, διακινούσε και παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες σε ενδιαφερόμενους «πελάτες» με δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης, ενώ ως αντίτιμο λάμβανε τα χρηματικά ποσά που είχαν προσυμφωνηθεί.

mikonos__2_

mikonos__3_

Επιπλέον, ο 48χρονος κατηγορούμενος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι διαμονής, τους οποίους παραβίασε, καθώς όπως διακριβώθηκε, κατοικούσε σε διαφορετική διεύθυνση από την οποία όφειλε κατά τους περιοριστικούς όρους.