3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς ο «Ψυχάκιας», ο «Ζάντας» και μια γυναίκα έκαναν διαρρήξεις παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΗ

Αποκαλυπτικούς διαλόγους από την δράση της σπείρας των Ρομά που είχε κάνει δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα φέρνει στη δημοσιότητα το STAR. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι με περίσσια ευκολία άκουγαν τις συχνότητες της αστυνομίας ώστε να γνωρίζουν πότε πλησιάζει κάποιο περιπολικό.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο αποκαλούμενος «Ψυχάκιας», η γυναίκα του και ο «Ζάντας», μέλη της συμμορίας που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα και εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες στις οποίες παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και έμπαιναν στα σπίτια τους για να κάνουν, δήθεν, έρευνα για διαρροή ρεύματος.

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Τι έχεις αναμμένα και τρέχει πολύ;
ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΥΜΑ: Το φούρνο
ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Κλείσ’ το λίγο… Δεν είναι φούρνος. Εσύ είσαι η Μ*** η Σ…η; Το όνομα σου;
ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΥΜΑ: Μαρία
ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Που το ‘χεις το πινακάκι κυρά Μ*** μου, που το σηκώνουνε; Που σηκώνουμε τις ασφάλειες
ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΥΜΑ: Επάνω είναι όλες οι ασφάλειες
ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Άναψε μου λίγο τα φώτα για πέντε λεπτά

Η δράση τους τελείωσε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, όταν τους συνέλαβαν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Τα θύματα όμως δε μπορούν να ξεχάσουν την εικόνα των σπιτιών τους όταν επέστρεψαν και τα είδαν άνω κάτω.

«Είδα την πόρτα σπασμένη, το σπίτι άνω κάτω, στην κρεβατοκάμαρα μόνο και πήραν το χρηματοκιβώτιο. Πιο πολλά χρυσά, μεγάλης αξίας, κειμήλια. Δε σωφρονίζονται οι Ρομά».

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Ρομά κατάφερναν να ξεφύγουν την τελευταία στιγμή. Πώς τα κατάφερναν; Άκουγαν, μέσω ασυρμάτου τις συχνότητες της αστυνομίας. Μόλις πλησίαζε ένα περιπολικό, τα μάζευαν και εξαφανίζονταν.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Δεν ήσασταν εσείς ε;
ΑΝΤΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Μ ακούς;
ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Ναι
ΑΝΤΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Σε ποια περιοχή είπε;
ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Δεν κατάλαβα γιατί μιλούσε και εκείνο στα αγγλικά, γι’ αυτό. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν φορτώνει, πως μπαίνει.

Η συμμορία των Ρομά κατηγορείται για 21 κλοπές και διαρρήξεις τους τελευταίους 4 μήνες με τη συνολική λεία να αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

πηγή φωτογραφιών STAR