ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού σημειώθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική στις περιοχές ΆνοιξηΔιόνυσο και Εκάλη, ενώ στον Άγιο Στέφανο, τη Μαλακάσα και τα Σπάτα σημειώθηκε χαλαζόπτωση ακολουθούμενη από καταιγίδα η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι. Τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν επίσης την Παλλήνη, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Ραφήνα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Μάλιστα, οι κεραυνοί που έπεσαν προκάλεσαν την εκδήλωση πυρκαγιών σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις σε ΔιόνυσοMαραθώνα και Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια από το πρωί καταγράφηκαν περισσότεροι από 7.000 κεραυνοί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στους κατοίκους της Αττικής, ενημερώνοντάς τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από σήμερα το μεσημέρι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Πού σημειώθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική 

Από την κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής. Στην σχετική εικόνα παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου. Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά.