ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκλητικοί για άλλη μια φορά οι Τούρκοι – Νέες αερομαχίες

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, μπήκαν, νωρίς σήμερα το πρωί, στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου και οι πιλότοι τους αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο.

Τα τουρκικά F-16 προκάλεσαν αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά. Μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο, όμως επέστρεψε και πάλι, και μπήκαν εκ νέου χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή μεταξύ Χιου και Σάμου. Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερο dogfight με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε readiness.
Μετά την δεύτερη εικονική αερομαχία οι Τούρκοι πιλότοι κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική  βάση του Ντάλαμαν.