ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκλητικός και αμετανόητος ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσα από τη φυλακή – Προαναγγέλλει επιθέσεις

Ο Ξηρός μάλιστα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε έξι δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες, στοχοποιεί με αδίστακτο τρόπο επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αναφέρει σχετικά:

"Εγώ δεν βγήκα να παίξω κλέφτες και αστυνόμους. Ξέρω ποιος είναι ο εχθρός μου και εκεί βαράω πάντα. Ο εχθρός μου είναι οι δυνάμεις κατοχής, είναι οι Γερμανοί, είναι οι τραπεζίτες και είναι και οι ντόπιοι δοσίλογοι. Αυτούς θα τους χτύπαγα. Και όποιος βρεθεί ανάμεσα σε μένα και σε αυτούς, αλίμονό του. Να προσέχει. Και να σου πω κάτι; Το ότι με πιάσανε, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα το κάνω εγώ, θα το κάνουν άλλοι. Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι αναγκαιότητα".

Παρότι έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί ως συνεργοί του δύο σεσημασμένοι για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, ο απότακτος αστυνομικός και ο 37χρονος Αλβανός που νοίκιασε τη γιάφκα στην Ανάβυσσο, ο δολοφόνος της "17 Νοέμβρη" λέει ότι δεν συνεργάζεται με ποινικούς, αναφέροντας:

"Δεν συνεργάστηκα με κανέναν ποινικό και δεν το λέω για να καλύψω καταστάσεις. Και να στο πω πολύ απλά: Οι επαναστάτες έχουν μια δική τους ηθική. Η ηθική τους δεν τους επιτρέπει το ίδιον όφελος. Οι ποινικοί, η δική τους ηθική λειτουργεί μόνο για ίδιον όφελος".

Ο Ξηρός αναφέρεται και στην 22χρονη Αγγελική, η οποία αναζητείται από την Αντιτρομοκρατική, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τον ρόλο της στο δίκτυο υποστήριξής του, αλλά και στην ομάδα κρούσης που θα χτυπούσε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα, απειλεί ευθέως το άτομο που -όπως λέει- έδωσε την πληροφορία στις αρχές για το πού κρύβεται. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι κάποιος πήρε ένα εκατομμύριο για την πληροφορία αυτή, ο Ξηρός λέει: "Ναι, αλλά δεν θα το χαρεί, διότι εγώ θα βγω δημόσια και θα τον καταγγείλω (…) Δεν θα μπορεί να το χαρεί άμα γίνει κατάπτυστος όλης της κοινωνίας".

Στο πεδίο των ερευνών, η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να σπάσει τους περισσότερους κωδικούς με τα ονόματα στις σημειώσεις που βρέθηκαν στις δύο γιάφκες του Ξηρού, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πολλά από τα αποτυπώματα και το DNA που εντόπισαν ανήκουν σε ποινικούς – συνεργούς του Ξηρού.

Η έρευνα όμως συνεχιζεται και στις φυλακές, καθώς με εντολή του ειδικού εφέτη ανακριτή το περασμένο Σάββατο, η Αντιτρομοκρατική κατέσχεσε τα βιβλία επισκεπτηρίων σε Κορυδαλλό, Λάρισα και Δομοκό. Αυτό έγινε όχι μόνο για να εντοπιστούν και άλλα άτομα που έπαιξαν τον ρόλο του αγγελιοφόρου, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για συνέργεια σε προπαρασκευαστικές τρομοκρατικές πράξεις.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται η 22χρονη Αγγελική, ο ενοικιαστής της αποθήκης στον Ασπρόπυργο, αλλά και τουλάχιστον πέντε ακόμη συνεργοί του Ξηρού, οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.