Οι Μαθητικές Ομάδες ‘’Minders Junior’’ του Δημοτικού και ‘’Minders’’ του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κατέκτησαν την 1η θέση στην Κατηγορία Open του Εθνικού Τελικού Ολυμπιάδας Ρομποτικής της WRO Hellas με θέμα «Τα ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου» που διοργανώθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.
Οι κορυφαίες αυτές διακρίσεις αποτελούν το χρυσό εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο.
Η Μαθητική Ομάδα ‘’Minders’’ από το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα παρουσιάζοντας το project «AirField – Εκμετάλλευση ενέργειας του αέρα σε αυτόματα θερμοκήπια» που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου πλανήτη φιλικού προς το περιβάλλον και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τα Μέλη της Ομάδας είναι οι μαθητές της Β’ Λυκείου Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής, Θάνος Κοτσόκολος και Κωνσταντίνος Μουστακάκης.
Η Μαθητική Ομάδα ‘’Minders Junior’’ που αποτελείται από τους μαθητές της α’ Γυμνασίου Αλέξανδρο Βούζα, Λάμπρο Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Καραχάλιο και Γιώργο Κούρτα, παρουσίασε το project «Ρομπότ βοηθός για αγροτικές εργασίες».
Οι επιτυχίες αυτές των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου – Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αποτελούν το επιστέγασμα της συστηματικής και συνεχούς προετοιμασίας και hands on εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ομίλων Ρομποτικής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Τα τελευταία χρόνια οι Μαθητικές Ομάδες του Σχολείου έχουν διακριθεί σε πανελλαδικό και σε παγκόσμιο επίπεδο σε πλήθος διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι Προπονητές Ρομποτικής Δημήτρης Μωραΐτης, Ιάσονας Ταούκης και Χρήστος Αντωνόπουλος.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους Προπονητές τους για τις σπουδαίες επιτυχίες τους!
Το ταξίδι συνεχίζεται στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!
Λίγα λόγια για τα projects:
- Ρομπότ βοηθός για αγροτικές εργασίες
Το ρομπότ ξεκινάει από τη βάση του και προχωράει κατά μήκος του χωραφιού (μακέτας), εφόσον αναγνωρίζει τη μαύρη γραμμή που είναι τοποθετημένη στη μακέτα. Δεξιά υπάρχουν διάφορα φυτά τα οποία τα εντοπίζει από έναν αισθητήρα χρώματος και ανάλογα με το χρώμα ξεχωρίζει τι χρειάζεται το κάθε φυτό (συγκομιδή, λίπασμα ή φυτοφάρμακο) και εκτελεί την αντίστοιχη εργασία.
Το ρομπότ αυξάνει με αυτό τον τρόπο την απόδοση και παραγωγή για έναν αγρότη και ταυτόχρονα μειώνει το εργατικό κόστος.
- AirField – Εκμετάλλευση ενέργειας του αέρα σε αυτόματα θερμοκήπια
Το project ‘’AirField’’ αξιοποιεί την αιολική ενέργεια με έναν καινοτόμο τρόπο και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο, γεγονός το οποίο καθιστά το project φιλικό προς το περιβάλλον. Αφού η αιολική ενέργεια μετατραπεί σε ηλεκτρική, μπορεί να αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε μέρος, λόγω του καινοτόμου τρόπου εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.