ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στη Ξάνθη

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε στο δήμο Ξάνθης η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή.

 

 

 
Εξαιτίας της έντονης νεροποντής μεγάλες ποσότητες από λάσπη και πέτρες κατέβηκαν από το βουνό και διέκοψαν την κυκλοφορία στην επαρχιακή Οδό Ξάνθης – Κιμμερίων, στην είσοδο του οικισμού.
 
Μηχανήματα του δήμου Ξάνθης βρέθηκαν από νωρίς το πρωί και τελικά κατάφεραν να δώσουν το κομμάτι στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 10:30 καθώς το ο δρόμος είχε καλυφθεί πλήρως και σε ύψος αρκετά μεγάλο.
 
Όγκοι από πέτρες και λάσπη έφτασαν σε αρκετά σημεία του δρόμου ενώ η Αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία από τον κόμβο της περιοχής του Γυμναστηρίου.


 
Ακόμα, έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στην κάτω διάβαση του δρόμου που συνδέει την πανεπιστημιούπολη με τις εστίες όπου μεγάλες ποσότητες λάσπης έχουν καλύψει το δρόμο.
 
Τέλος, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε εγκιβωτισμένο χείμμαρο, στην περιοχή ανάμεσα στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και τον οικισμό των Κιμμερίων, όπου γίνονται προσπάθειες διευθέτησης.
 
Προβλήματα υπήρξαν και μέσα στην πόλη και επιμέρους οικισμούς του Νομού στην κίνηση των οχημάτων, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Ζαγναφέρη, η κατάσταση πλέον είναι ελεγχόμενη.
 
Από τη νεροποντή έχουν προκληθεί προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.
 
Αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ τα συνεργεία βρίσκονται στις περιοχές όπου έχουν προβλήματα και εργάζονται για την αποκατάσταση.
 
Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κάποιες κλήσεις για  πλημμύρες σε σπίτια και επενέβη σε μία από αυτές.