ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου, για να ακούσουν τι φάγανε»…ράγισαν καρδιές, από τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Ο Παύλος χάθηκε από μαχαίρι στην καρδιά…όρθιος, σε δημόσια θέα…, όπως είχε γράψει προφητικά στο τραγούδι του….

fyssas-agalma-660

«Σ΄ευχαριστώ που ήσουνα παιδί μας, σ΄ευχαριστώ που ήρθες σ΄εμάς, σ΄ευχαριστώ που είσαι παιδί μας». Αμέσως μετά λυγίζει, σκύβει και φιλά το μνημείο ενώ αφήνει ένα δάφνινο στεφάνι, είναι η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, που η μορφή της και τα λόγια της, έσκισαν από συγκίνηση ακόμα και το δέρμα, του πλήθους, που βρέθηκε στο Κερατσίνι, για να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου, Παύλου Φύσσα, που πριν από ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Ρουπακιά, ενώ αποκαλύφθηκε και το άγαλμα, που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος, στην μνήμη του, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, εκεί που ο άτυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η επιγραφή στο μνημείο γράφει:

«Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό Παύλο «Κillah P» Φύσσα, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και της δικής του με μόνα όπλα τις ιδέες και τα ιδανικά του…

Ο Παύλος χάθηκε από μαχαίρι στην καρδιά…όρθιος, σε δημόσια θέα…»

«Ο γιος μου ηθελε να σκεφτόμαστε ελεύθερα» λέει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα και καταχειροκροτήθηκε, από τους παριστάμενους.