3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με τις αποκαλύψεις πρεσβυτέρας για τα βασανιστήρια από ιερέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που ο μικρότερος γιος και ο αδελφός της πρεσβυτέρας μιλούν για τα βασανιστήρια που -όπως καταγγέλλεται- δεχόταν η 64χρονη στα χέρια του ιερέα συζύγου της στην Κρήτη, στα μάτια της κυλούσαν δάκρυα.

«Τη χτυπούσε και τη βασάνιζε. Τα υπέμενε για χατίρι των παιδιών της. Τη ζήλευε. Δεν την άφηνε να βγει έξω, να μιλήσει με γείτονα. Την κλείδωνε, την χτυπούσε, την πήγαινε στην εκκλησία να ορκιστεί για κάτι που δεν είχε κάνει. Έφτασε στο σημείο να μην την αφήνει να πηγαίνει τουαλέτα» δηλώνει φίλη της. Υποστηρίζει πως η πρεσβυτέρα δεν μιλούσε σε κανέναν για τα βασανιστήρια που δεχόταν για τα οποία όμως έγραψε σε ένα γράμμα 19 σελίδων, το οποίο και βρέθηκε στα χέρια του μικρότερου γιου της.

«Είναι γράμμα και ευτυχώς που δεν το διάβαζε γιατί θα το έκαιγε. Και δεν θα είχαμε τα στοιχεία που έχουμε σήμερα», ανέφερε ο γιος της πρεσβυτέρας.

«Κανένα από τα 4 παιδιά δεν θέλει η μάνα να γυρίσει στον πατέρα τους. Τα άλλα δυο παιδιά ναι μεν δεν θέλουν η μάνα να γυρίσει πίσω αλλά από την άλλη δεν θέλουν να δουν και τον πατέρα πίσω από τα κάγκελα. Τα μικρά πήραν το θάρρος να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα. Είναι άθλος να τα βάζεις με τον ίδιο τον πατέρα σου» είπε ο αδελφός της.

Η Μητρόπολη Κισσάμου σε ανακοίνωση της επισημαίνει πως ο εν λόγω κληρικός έχει συνταξιοδοτηθεί και πως όσο ήταν εν ενεργεία ουδεμία καταγγελία είχε κατατεθεί σε βάρος του.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA