ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές «έσπασε» το 40άρι η θερμοκρασία

«Καμίνι» θύμισε και την Κυριακή η χώρα, καθώς σε πολλές περιοχές επικράτησαν συνθήκες καύσωνα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για 7η συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή 14/07 καταγράφηκε στην Κερκίνη Σερρών και ήταν ίση με 40.9 °C. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34.8 °C, ενώ 158 από τους 501 ενεργούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, από τους οποίους οι 11 κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 40 °C.

kairos1_6c846.jpg

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Εξάλλου, επικαιροποιήθηκε και το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ που έβγαλε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα.

Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας, προκαλώντας στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται, ιδίως από τη Δευτέρα 15/7 και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.