ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο – Καταφθάνουν το μεσημέρι πυροσβέστες και από την Αττική

Με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από Αττική αναμένεται να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν μέχρι στιγμής στη Σάμο ενάντια στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παλιά Χωματερή το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

 

 

Με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από Αττική αναμένεται να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν μέχρι στιγμής στη Σάμο.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 9, 2016

 

Στην πυρκαγιά της Σάμου τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 50 εθελοντές και 20 υδροφόρα οχήματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άνδρο, που ξέσπασε επίσης το απόγευμα της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φελλός Άνδρου. — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 9, 2016

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία).

Φωτό: i -samos.gr