ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κερατέα

fotianyxta4_257868180

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο της Κερατέας καθώς οι πυροσβετστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν όλη νύχτα κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις εστίες με αποτέλεσμα να γλιτώσει η περιοχή τα χειρότερα. Όλη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν δύο σπίτια να καίγονται έμειναν ξάγρυπνοι βοηθώντας με κάθε τρόπο τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν. Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η φωτιά ξεκίνησε από δυο μέτωπα, συγκεκριμένα στις περιοχές Σάκκα και Λάκιζα.

Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι δυο φωτιές έχουν σχεδόν ενωθεί και «κοιτούν» προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ οι νότιοι άνεμοι την σπρώχνουν προς έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Κερατέας, στην περιοχή Διψέλιζα

Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική έχουν τεθεί «σε γενική επιφυλακή», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Σώματος, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια από τις φλόγες που είχαν πλησιάσει σε μικρή απόσταση από αυτά.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή έχει κατευθυνθεί προς την κορυφή του βουνού στην περιοχή της Λάκιζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ