ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ «ξύπνησε» Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Iσχυρή δόνηση σημειώθηκε μεγέθους 5,2 Ρίχτερ  σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, στην υποθαλάσσια περιοχή της Χαλκίδας, η οποία έγινε ιδιαιτέρως αισθητή σε Αττική και Βοιωτία.

Καθώς το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ο σεισμός ξύπνησε τους κατοίκους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνα, αν και η διάρκειά του δεν ήταν μεγάλη. Πάντως με νεότερη ανακοίνωση  το εστιακό βάθος  καθορίστηκε στα 13 χλμ. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκπροσωπώντας τους φορείς του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός έγινε 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, τα ρήγματα στη συγκεκριμένη περιοχή δίνουν σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι ο σημερινός σεισμός κινείται στα φυσιολογικά επίπεδα και ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που μπορεί να γίνει είναι έως και 4,7 Ρίχτερ.

Οι πληροφορίες μέχρι και αυτή τη στιγμή λένε ότι δεν υπήρξαν ούτε θύματα, ούτε και ζημιές σε καμία από τις περιοχές κοντά στο επίκεντρο.