ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο γνωστός επιχειρηματίας!

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος κατευθυνόταν λίγο μετά τις 22.00 στην περιοχή της Αετομηλίτσας στα Ιωάννινα και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του για άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα 20 μέτρων

Οι δρόμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ολισθηροί, λόγω του πάγου που έχει συγκεντρωθεί από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο επιχειρηματίας απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του με τη βοήθεια κατοίκων και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Έφτιαξε με πολύ κόπο μια από τις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων στη χώρα με βάση τον τζίρο.

Πώς ξεκίνησε

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή αλευριού για την αρτοποιία και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.