ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ! Αυτός είναι ο δεύτερος δάσκαλος, που συνελήφθη στις Σέρρες για ασέλγεια.

Με εισαγγελική άδεια δόθηκαν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

aselgeia daskalos

Ο Στέλιος Αμπατζίδης είναι ο 47χρονος δάσκαλος που συνελήφθη στις Σέρρες για ασέλγεια σε βάρος ανηλικών.

Η αστυνομία, κάτοπιν διάταξης της εισαγελίας Πρωτοδικών Σερρών, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του γεννημένου το 1965 στην Κοζάνη εκπαιδευτικού σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου από δεκαπέντε ετών κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του 47χρονου ο Αμπατζίδης ασελγούσε σε βάρος παιδιών από το καλοκαίρι του 2011 έως τον περασμένο Μάιο.

Το χρονικό

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Σερρών αλλά και το πανελλήνιο, αφού και δεύτερος δάσκαλος συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων μαθητών του.  Πρόκειται για 49χρονο εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποδιευθυντή Δημοτικού Σχολείου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, τον οποίο αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών συνέλαβαν με την κατηγορία ότι ασελγούσε επί τρία χρόνια σε 10χρονη μαθήτρια.

Σε βάρος του 49χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Σερρών για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης σε ασέλγεια και της αποπλάνησης παιδιού, κάτω των 15 ετών, κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2011 έως τον περασμένο Μάιο.

Τον εν λόγο  εκπαιδευτικό κατήγγειλε η μητέρα ανήλικου κοριτσιού, αφού ο συλληφθείς φέρεται να ασελγούσε στη κόρη της από το 2011, όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις 10 ετών, μέχρι και τον περασμένο Μάιο. Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης και κρατείται, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στις ανακριτικές αρχές των Σερρών τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ ημερών, είχε πραγματοποιηθεί  σύλληψη και προφυλάκιση του 47χρονου εκπαιδευτικού Παναγιώτη Κουλαξίζη, του Χρήστου και της Μαρίκας (σ.σ. τα στοιχεία και η φωτογραφία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης),  για παρόμοιες πράξεις. Συγκεκριμένα, ο 47χρονος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε επτά ανήλικους, οκτώ έως δώδεκα ετών, όλοι μαθητές του σχολείου σε χωριό των Σερρών, όπου δίδασκε τα τελευταία χρόνια, στο οποίο ήταν και υποδιευθυντής