ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ! Βασανιστήρια σε βρεφικό σταθμό – Χτύπαγαν και έβριζαν τα παιδιά!

Σοκ προκαλούν όσα λένε οι γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Ασπροπύργου, για τον οποίο διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος ενημερώθηκε για τα όσα είχαν καταγγείλει γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στον Β’ βρεφικό σταθμό Ασπροπύργου, σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών και για το λόγο αυτό παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Σύμφωνα με τους γονείς η δασκάλα μιλούσε πολύ άσχημα στα παιδιά τους, τους φώναζε με βρισιές, τα χτύπαγε στο κεφαλάκι με το χέρι.
Οι συνεχείς καταγγελίες των γονέων στον Δήμο δεν έβρισκαν ανταπόκριση, μέχρι που το θέμα δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα «ΓΟΝΕΙΣ» όπου μίλησαν και πρώην εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο βρεφικό σταθμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από τη διευθύντρια αλλά και άλλες δασκάλες όπως ότι χτύπαγαν στα κεφάλια τα παιδιά, τα έσπρωχναν τους φώναζαν και τα έβριζαν ή ακόμη όταν εκείνα έκλαιγαν τα σκέπαζαν με μαξιλάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου αγνοούσε τις καταγγελίες και απέφευγε να δώσει επίσημα εξηγήσεις διαρρέοντας ότι δεν γνώριζε κάτι.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού καθημερινά άφηναν τα παιδιά και επισκέπτονταν πότε το φούρνο και πότε τις καφετέριες του Ασπροπύργου για να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους, ενώ  30 με 40 παιδάκια βρίσκονταν στον βρεφικό με μία κοπέλα η οποία μάλιστα έκανε την πρακτική της.
Πατέρας τεσσάρων παιδιών ζήτησε εγγράφως από το Δήμο να απαντήσει στις καταγγελίες που ακούγονταν, αλλά ο Δήμος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν απάντησε ποτέ. Ο συγκεκριμένος πατέρας προχώρησε και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο ΑΤ. Ασπροπύργου.