ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαρισμένος γνωστός δημοσιογράφος από τη βουτιά θανάτου στη Ραφήνα-Βούτηξε να βοηθήσει αλλά δεν τα κατάφερε

Μάρτυρας μιας τραγωδίας, που τον σόκαρε αλλάκαι τον θύμωσε,  κατά τη διάρκεια των διακοπών του,  έμελλε να γίνει ο ο Βρετανός δημοσιογράφος Tom Bradby.  

Η βουτιά θανάτου ενός 70χρονου άντρα με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Ραφήνας το απόγευμα της Κυριακής, έχει συγκλονίσει τον δημοσιογράφο ο οποίος καταγγέλει ότι από τους δέκα παρόντες λιμενικούς και αστυνομικούς μόνο ο ένας ενεργοποιήθηκε και βούτηξε προσπαθώντας να τον σώσει. Οι υπόλοιποι εννέα απλώς παρακολουθούσαν…

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού ITV News που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε. 

Ο δημοσιογράφος δηλώνει δημόσια, μέσω twitter, συγκλονισμένος, από την άκαρπη προσπάθειά του να σώσει τον άτυχο άντρα. «Βούτηξα, προσπάθησα να τον βγάλω έξω, δεν τα κατάφερα. Σοκαριστικό αυτό που έζησα!», γράφει χαρακτηριστικά. 

Αμεσα, έγιναν προσπάθειες απεγκλωβισμού του από οικείας Λιμενικής Αρχής και τη συνδρομή δύο ιδιωτών με αρνητικά αποτελέσματα. Ο επιβαίνων ανασύρθηκε τελικά από στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών χωρίς τις αισθήσεις του και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο "Σισμανόγλειο" Γενικό Νοσοκομείο Αττικής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το Ι.Χ. όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανό.