Τη λήψη μέτρων για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτιθκών από τον κορωνοϊό ζητούν οι καθηγητές στο σχολείο του Κερατσινίου όπου εντοπίστηκε κρούσμα σε μαθητή και για το λόγο αυτό προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες σήμανε συναγερμός στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, καθώς μαθητής που είχε αρχικά διαγνωστεί αρνητικός πήγε στον αγιασμό του σχολείου, αλλά στη συνέχεια σε νέο τεστ που του έγινε, βρέθηκε θετικός.
Είχε έρθει ωστόσο σε επαφή με τους καθηγητές του και μαθητές του σχολείου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του.
Οι καθηγητές αποφάσισαν ωστόσο να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, καθώς καταγγέλλουν πως «δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών» και ζητούν «την άμεση λήψη μέτρων, την ιχνηλάτηση των επαφών και τη διενέργεια τεστ σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, κάτι για το οποίο δεν έχει υπάρξει απόφαση».
Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν την διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά την είδηση του κρούσματος από την διεύθυνση και διαφωνώντας με τις συστάσεις που έγιναν από τους αρμόδιους φορείς, ενημέρωσαν τους γονείς των μαθητών για τις διαδικασίες που ακολούθησε το σχολείο και πρότειναν την αναστολή λειτουργίας του τμήματος που βρέθηκε θετικός ο μαθητής.
Έτσι, σήμερα προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, η οποία ξεκινά στις 8 το πρωί και λήγει στις 11:00.
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ
«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή 18/9 για τις 3 πρώτες ώρες του ωραρίου στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, που δεν έλαβαν για μέρες κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού (και) στο συγκεκριμένο σχολείο, παρά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος από τη Δευτέρα 14/9 και παρά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών του σχολείου και της ΕΛΜΕ Πειραιά (βλέπε και ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με αριθμό 103/16-09-2020).
Απαιτεί για μια ακόμα φορά την άμεση λήψη μέτρων, την πραγματοποίηση ιχνηλάτησης και τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ήρθαν σε επαφή με το μαθητή που νόσησε, τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.
Επιβεβαιώνεται και με αφορμή το συγκεκριμένο σχολείο (όπως και με τα άλλα δυο περιστατικά που έχει αναδείξει η ΕΛΜΕ), ότι κάνουν τα ιατρικά πρωτόκολλα «λάστιχο», αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού».