ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή 41χρονος στη Θεσσαλονίκη που προσπάθησε να σκοτώσει τη γυναίκα του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 41χρονος που, την περασμένη εβδομάδα, εμβόλισε τη μοτοσυκλέτα της 35χρονης εν διαστάσει συζύγου στην περιοχή των Νέων Μαλγάρων και στη συνέχεια την έπιασε από τον λαιμό και απείλησε ότι θα τη σκοτώσει.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον των δικαστικών Αρχών πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγνώμη, ενώ από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι «θόλωσε» το μυαλό του καθώς η «35χρονη διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις» και στο σπίτι της διέμεναν τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους. Παράλληλα, φέρεται να λέει ότι υπήρχαν και οικονομικές διάφορες, ενώ ισχυρίζεται ότι αγαπάει την 35χρονη και ότι χώρισαν καθώς δημιουργούσαν προβλήματα πρόσωπα από την οικογένειά της.

«Ζητάω συγγνώμη, αγαπάω τα παιδιά μου. Αποδέχομαι την πράξη μου αλλά δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει η σύζυγός μου», φέρεται να είπε, πριν πάρει τον δρόμο για τις φυλακές της Λάρισας.

Την Παρασκευή, ο 41χρονος δικάστηκε και για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, με το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής, 16 Ιουνίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα, μετά τη λήξη του αυτόφωρης διαδικασίας, ο άντρας παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκηδόνας προκειμένου να καταθέσει.

Στο μεταξύ, ο 41χρονος έχει κατηγορηθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και μετά την απολογία σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει γίνει ακόμη και ορίστηκε ρητή δικάσιμος.