ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην «κατάψυξη» η χώρα. Αποκλεισμένα χωριά στη Κρήτη, λευκό τοπίο στις Κυκλάδες

 

Το πρώτο φως, την Τρίτη, επιφύλασσε… χιονισμένο τοπίο καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε έντονα σε αρκετές περιοχές.

Στην Αττική λόγω χιονοπτώσεων και παγετού παραμένει κλειστός ο δρόμος από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο της Πάρνηθας, η περιφερειακή οδός που οδηγεί από την Πεντέλη στη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, η Λεωφόρος Χασιάς-Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, καθώς και η επαρχιακή οδός Ψάθας – Δερβενοχωριών στο ρεύμα προς Βίλια & Πόρτο Γερμανό.

Αποκλεισμένα χωριά στην Κρήτη

O χιονιάς φαίνεται πως θα ενταθεί τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, με τα έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, τα ορεινά των Κυκλάδων και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Το χιόνι έπεσε σε τόσο χαμηλό υψόμετρο, που περιοχές ακόμα και σε υψόμετρο 500 μέτρων βρέθηκαν σε λευκό κλοιό και αποκλείστηκαν, όπως μεταδίδει το flashnews.gr. Στο νομό Χανίων, Ομαλός, Πέτρα Σελί, Κεραμειά , Θέρισο και Σφακιά βρίσκονται αποκλεισμένα.

Σε ολόκληρη την Κρήτη, οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές αποκλείστηκαν από την επέλαση του χιονιά.

Πώς φαίνονται οι Κυκλάδες στον χιονιά

Όλη η χώρα βρίσκεται υπό… πολιορκία από τον χιονιά. Η ιστοσελίδα tinostoday.gr ζήτησε από τους αναγνώστες της να δημοσιεύσουν φωτογραφίες από τις περιοχές που έχουν σκεπαστεί με χιόνι, με αποτέλεσμα να έρθει… «κατακλυσμός» από φωτό που θυμίζουν πιο πολύ Ελβετία παρά Κυκλάδες.

Το σκηνικό του καιρού

Την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη βόρεια και ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης σταδιακά θα ασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς Κελσίου).

Δεν αποκλείεται την Τρίτη να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.