ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «απόσπασμα» των επαγγελματικών φορέων οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα

Μετά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που απειλεί να διαγράψει Τσίπρα, Φωτίου και Βούτση αν ψηφίζουν το ασφαλιστικό που δίνει την χαριστική βολή στον κλάδο τους, και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα και θα παραπέμψει προς διαγραφή, όσους φαρμακοποιούς βουλευτές στηρίξουν τα μέτρα, κατά την αποψινή ψήφιση του νομοσχεδίου. 

 

 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ με δηλώσεις του στις 22 Ιανουαρίου στην συνάντηση όλων των φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, είχε ανακοινώσει πως θα προτείνει την διαγραφή των βουλευτών φαρμακοποιών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Και αυτή η Κυβέρνηση τιμωρεί τον μικρομεσαίο φαρμακοποιό , αλλά  και όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες,  που  θέλουν να είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος. 

«Με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στα φαρμακεία, ως επακόλουθη συνέπεια του φαρμακευτικού διωγμού  των προηγούμενων ετών. Η επώνυμη καταδίκη αυτών που μας κλείνουν είναι η μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος μας» , κατέληξε.

Λίστα με βουλευτές δημοσιοποίησε το ΤΕΕ

Με διαγραφές βουλευτών, που είναι μέλη του ΤΕΕ, προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε ο πρωθυπουργός. 

Με βάση απόφαση της διοικούσας επιτροπής, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τα μέλη – βουλευτές να μη το ψηφίσουν διότι διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Να σημειώσουμε ότι μέλος  είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Θα ανακοινώσει μάλιστα με δημόσια καταχώρηση τα ονόματα όσων βουλευτών το ψηφίσουν και υπενθυμίζει σε όσα μέλη του βουλευτές το ψηφίσουν, τον κώδικα δεοντολογίας του ΤΕΕ, καθώς και ότι η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή τους από μέλη του ΤΕΕ.

Η λίστα των βουλευτών-μηχανικών που είναι μέλη του ΤΕΕ, σύμφωνα με το Επιμελητήριο και με αλφαβητική σειρά έχει ως εξής:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ  ΠΜ 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ  ΠΜ 
ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ  ΑΜ 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ  ΑΜ 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  Μ ΗΥ 
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ  Μ ΗΥ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ  ΠΜ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ  ΗΜ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ  ΠΜ 
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΧΜ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ  ΜΜ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ  ΗΜ 
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΠΜ 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ  ΧΜ 
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ  ΠΜ 
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ  ΑΜ

 

Εξηγήσεις από τους οικονομολόγους βουλευτές

«Το "ναι" στον φόρο που επιχειρείται να επιβληθεί στους οικονομολόγους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω του νέου συστήματος εισφορών, σημαίνει "ναι" στα λουκέτα που θα έρθουν στα γραφεία και στις επιχειρήσεις των συναδέλφων-μελών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας στη δήλωσή του σημειώνει ότι οι βουλευτές οικονομολόγοι που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχέδιου «θα πρέπει να εξηγήσουν πώς θεωρούν ότι μπορεί να επιβιώσει ένας επαγγελματίας με αυτό το σύστημα, και γιατί οι οικονομολόγοι εξαιρούνται από τις εκπτώσεις για τα τέσσερα πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου».

«Περιμένουμε, έστω και στο παρά πέντε, να σκεφτείτε λογικά, κύριοι οικονομολόγοι της Βουλής, να αναλογιστείτε τι θα κληθείτε να πληρώσετε, όταν επιστρέψετε στα επαγγελματικά σας καθήκοντα, και να ψηφίσετε κατά του νομοσχεδίου και των διατάξεων αφανισμού του κλάδου», σημειώνει ο ίδιος.

«Κατηγορώ» από τους δικηγόρους

Επιστολή προς όλους τους βουλευτές έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με την οποία τους θέτουν προ των ευθυνών τους.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, πρόεδρος του ΔΣΑ Βασ. Αλεξανδρής, τονίζεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από πρόδηλη αντισυνταγματικότητα  και αναντιστοιχία με την οικονομικο-κοινωνική πραγματικότητα.