3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνία στην Εντατική! Στο πλευρό του Μπουντούρη η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Από την πρώτη στιγμή η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε στο  πλευρό του στο Γενικό Κρατικό κι επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε κρεβάτι στην εντατική μονάδα, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ Απόστολου Παπαθανασίου κι αφού συμφώνησαν και τα δύο παιδιά του ο Θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Από το πρωί η ομοσπονδία ενημέρωσε σχετικά τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (ο Τάσος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας) και τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Τάσος Μπουντούρης να μεταφερθεί σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών.

Ο Μπουντούρης τραυματίστηκε σε τροχαίο που είχε χθες το βράδυ στην παραλιακή, στο Καλαμάκι, στο ύψος του συμμαχικού νεκροταφείου, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο γνωστός προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος.

Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 2 Αυγούστου 1955. Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 7 Ολυμπιάδες -1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος), 2004-. Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του η κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1980 στη Μόσχα με σκάφος τύπου Soling και πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη. Ο Τάσος Μπουντούρης έχει αγωνιστεί σε διαφορετικές κλάσεις με σκάφη «Finn», «Soling» και «Star».