ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα η Σαββαΐδου για εξηγήσεις – «Πόλεμος» με το Μαξίμου για την παραίτηση

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση, η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτη τέλεσης απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

 

Η κ.Σαββαΐδου αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το «πάγωμα» προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ, το οποίο με απόφαση της γγ Εσόδων, κατέστη μη απαιτητό για 2,5 χρόνια.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην απόφασή της να επανεξεταστεί το εν λόγω φορολογικό πρόστιμο, που είχε επιβληθεί σε εταιρεία και το οποίο είχε επικυρωθεί από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Την ίδια ώρα, φουντώνει η κόντρα του Μαξίμου με την Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία -παρά τη δικαστική της εμπλοκή- αρνείται να παραιτηθεί, αν και τής ζητήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μέω του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο κάνει λόγο για «ζήτημα αρχής» αναφορικά με την παράιτηση της γγ Εσόδων, καθώς όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και πάνω από μια τόσο κρίσιμη θέση.