ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει η επιστολή Παπαθεμελή μετά τον θάνατο της κόρης του

O πρώην υπουργός και πατέρας της Ελένης Παπαθεμελή, που σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, βιώνει ένα ανείπωτο δράμα και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, με τη βοήθεια της κόρης του Αγγελικής και των στενών συγγενών του. Ο ίδιος αποφεύγει ακόμα και σήμερα να πει οτιδήποτε για την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα όταν η 48χρονη Λένα του, βρέθηκε στο κενό από τον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζει το πολιτικό του γραφείο.

 

 

 

 

Το μεσημέρι έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή που έλαβε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που πληροφορήθηκε την τραγική είδηση και θέλησε να του συμπαρασταθεί με το δικό του τρόπο…

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, μεγάλη αγάπη της Ελένης Παπαθεμελή ήταν η όπερα και η Μαρία Κάλλας. Η υψίφωνος και η ζωή της Κάλλας πάντα γοήτευαν τη Λένα και για τον λόγο αυτό στο πολιτικό γραφείο του πατέρα της, είχε φροντίσει να βρει μία γωνιά και να τη διαμορφώσει για τη Μαρία Κάλλας.

Η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή διατηρούσε στην οδό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη κατάστημα με είδη μπαλέτου και η ίδια εξυπηρετούσε τους πελάτες και τους μυούσε στον κόσμο του χορού.

Η Ελένη Παπαθεμελή μιλούσε αγγλικά και γαλλικά και ήρθε σε επαφή με τη λογοτεχνία και μεγάλους συγγραφείς, οδηγούμενη στη μετάφραση και την απόδοση, αλλά και στη συγγραφή…