ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στην Άνω Άκρια Ηρακλείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας. Πιο συγκεκριμένα, οι φλόγες κατακαίουν κυρίως χορτολιβαδική έκταση, κοντά στο χωριό Άνω Άκρια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλείται ο οικισμός, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννη Λεονταράκη.

«Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε αριθμό οχημάτων, όσο και σε πλήθος πυροσβεστών. Το αισιόδοξο είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν το χωριό, ενώ ήδη στην προσπάθεια της πυροσβεστικής που είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, συνδράμουν τεχνικά μέσα τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Δήμου Γόρτυνας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεονταράκης.

Την ίδια ώρα, με μήνυμα, το «112» καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου και να κατευθυνθούν προς Ασήμι.

Νωρίτερα, εστάλη ένα πρώτο μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής, το οποίο τους καλούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.