ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η καλοκαιρία, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και σήμερα, Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός, αν και από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στο Θερμαϊκό θα πνέουν βοριάδες 4 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία ο καιρός θα είναι καλός, αν και  από το βράδυ αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 με 22 βαθμούς, όμως το πρωί θα κάνει κρύο και στη δυτική Μακεδονία, θα δούμε κα πάλι αρνητικές θερμοκρασίες.                                                                                          
Αίθριος καιρός και την Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 και στο Ιόνιο, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς.                                                                                                                      
 
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-23 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, στα νότια 6-7 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και στα βόρεια 3-5 μποφόρ. Η θεμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22 βαθμούς Κελσίου.