3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών μετά από καταδίωξη στην Αχαρνών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χειροπέδες σε δύο διακινητές παράνομων μεταναστών έβαλαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συλλήψεις έγιναν αφού οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα αυτοκίνητο με πολλούς επιβάτες να κινείται στην Αχαρνών.

Παρά, όμως, το σήμα των αστυνομικών ο οδηγός του ΙΧ δεν σταμάτησε αλλά πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη με χρήση φάρων και ηχητικών σημάτων προκειμένου να σταματήσει το αυτοκίνητο κάτι που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Όπως διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο βρίσκονταν 4 άνδρες και 3 γυναίκες, παράνομοι μετανάστες από το Νεπάλ που είχαν περάσει ξημερώματα Κυριακής στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία έχοντας δώσει από 500 έως 1.000 ευρώ έκαστος.

Από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε και ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας όπου το κύκλωμα κρατούσε άλλους 11 παράνομους μετανάστες από το Νεπάλ και το Θιβέτ (7 γυναίκες και 4 άνδρες). Οι μετανάστες είπαν στους αστυνομικούς ότι είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα για να ασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες πριν από 10 ημέρες έχοντας πληρώσεις 1.500 ευρώ έκαστος. Παράλληλα υποχρεώνονταν να πληρώνουν και 10 ευρώ την ημέρα για να μένουν στο διαμέρισμα.

Σε βάρος των δύο διακινητών (ενός 47χρονου Πακιστανού και μιας 45χρονης Ελληνίδας) σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος τους και αναζητείται.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ