Καταπέλτης είναι το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που στέλνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο για τον φόνο της μικρής Τζωρτζίνας. Οι δικαστές θεωρούν ότι η κατηγορούμενη δεν ένιωθε κανένα συναίσθημα και ανατρέπουν τα δεδομένα, εκτιμώντας ότι η κατηγορούμενη είχε χρησιμοποιήσει κεταμίνη ξανά στο παρελθόν προσπαθώντας να σκοτώσει την κόρη της.
Ανοίγει ο δρόμος για το πρωτοδικείο να προσδιορίσει την ημερομηνία της δίκης δηλαδή την ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταβεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου για πρώτη φορά σε δημόσια συνεδρίαση δικαστηρίου θα πρέπει να τοποθετηθεί για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.
Στη συνέχεια θα περάσουν από μπροστά της όλοι οι μάρτυρες οι οποίοι έχουν καταθέσει ανάμεσα σε αυτούς και ο εν διαστάσει σύζυγός της. Φυσικά στο τέλος θα έρθει η ώρα της απολογίας της που θα πρέπει να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι δεν διέπραξε την ανθρωποκτονία που της καταλογίζεται και ότι δεν προσπάθησε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.
Το συμβούλιο πλημμελειοδικών παρέπεμψε σε δίκη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι δικαστές επισημαίνουν ότι η κατηγορούμενη διακατέχεται από ιδεοληψίες μεγαλείου, δεν νιώθει τίποτα, εργαλειοποιεί ακόμα και το θάνατο των παιδιών της και ζει σε έναν δικό της κόσμο μεταξύ αλήθειας και ψέματος με στόχο να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης. Το βούλευμα ανατρέπει τα δεδομένα και δεν υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για ασφυκτικό θάνατο. Αντιθέτως εκτιμά ότι η κατηγορούμενη είχε χρησιμοποιήσει κεταμίνη ξανά μέσα στο νοσοκομείο αλλά το κοριτσάκι σώθηκε λόγω της έγκαιρης παρέμβασης των γιατρών.Ο εν διαστάσει σύζυγός της Ρούλας Πισπιρίγκου βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς οι δικαστές εντοπίζουν το κίνητρο:
Στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. Σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα. Σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος. Στην κτητικότητα και το φόβο της εγκατάλειψης από τον πρώην σύζυγο της. Στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της. Σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου. Θεωρώντας ότι η κατηγορούμενη είναι επικίνδυνη να διαπράξει νέες εγκληματικές πράξεις, οι δικαστές παρατείνουν για έξι μήνες την προφυλάκιση της.