3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σενάρια για τα πυρά που τραυμάτισαν Έλληνα συνοριοφύλακα στον Έβρο! Γλίτωσε για 2 χιλιοστά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος δέχτηκε πυρά από άγνωστα άτομα από την τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Ο 57χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων που περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή κοντά στη θέση «Αμπέλια», όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης. Εκεί, στη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες, δέχθηκαν γύρω στις 18:20 πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Ο 57χρονος τραυματίας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην συνέχεια, ο Έλληνας συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε, καθώς έφερε τραύμα από πυροβολισμό με όπλο στην αριστερή πλάγια κοιλιακή περιοχή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη.

Ως πιθανότερο εικάζεται ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους παράτυπους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά.