Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος 14χρονης στον Βόλο, που προήλθε μετά από πτώση στην μπανιέρα του σπιτιού της, για τον οποίο τοποθετήθηκε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, μια πτώση της 14χρονης στο μπάνιο του σπιτιού της στον Βόλο ξεκίνησε ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση της ζωής της. Η 14χρονη Ελένη έφυγε από τη ζωή και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.
Οι γονείς του παιδιού υποστήριξαν ότι υπέστη ηλεκτροπληξία, αλλά οι γιατροί μπήκαν σε σκέψεις από τα τραύματα και τη γενικότερη εικόνα της 14χρονης. Θέση σήμερα το πρωί πήρε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Ύστερα από 6 μήνες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η 14χρονη κατέληξε με τα αίτια θανάτου να παραμένουν ακόμη άγνωστα. Το κορίτσι, που διέμενε με τη μητέρα της, τον πατριό της και το ετεροθαλές αδερφάκι του, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας στο Βόλο, φέρεται να έπεσε στην μπανιέρα του σπιτιού της, στις 4 Ιανουαρίου το 2022. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι συγγενείς της, στους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου τη μετέφεραν οι ίδιοι, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο.
Οι γιατροί ωστόσο, έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πως προκλήθηκαν. Το κορίτσι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γι’ αυτό και διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε 6 μήνες έως τον θάνατό της.
Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων επισήμανε πως μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά.
Σημειώνεται πως στο πρόσωπο και στο λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που για την ώρα είναι άγνωστης αιτίας. Σχετικά με την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε: «Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».
Τέλος, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.