ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αντίκρισαν οι πυροσβέστες στα γκαράζ του Norman Atlantic

Μια άμορφη μάζα σιδερικών αντίκρισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιταλοί πυροσβέστες που κατάφεραν την Κυριακή να φτάσουν σε ένα από τα γκαράζ του Norman Atlantic που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

«Βγήκαν φωτογραφίες, αλλά κανείς δεν μπορεί να διακρίνει εάν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα οχήματα που κάηκαν, ενώ εκτιμούμε πως θα είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση των πτωμάτων που ενδεχομένως βρεθούν», η συγκλονιστική τους μαρτυρία.

Οι έλεγχοι και στα άλλα γκαράζ του Norman Atlantic σταμάτησαν την Δευτέρα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων. Μόνο ένα κλιμάκιο του ιταλικού νηογνώμονα πήγε στον προβλήτα και έκανε εξωτερικό έλεγχο του πλοίου καθώς κρίθηκε παρακινδυνευμένο να ανέβουν πάνω σε αυτό.

Όπως επισημαίνουν οι πυροσβέστες ακόμα υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς που αναζωπυρώνονται με τη βοήθεια του αέρα. Το πλοίο επίσης παρουσιάζει μια κλίση της τάξης των 7-8 μοιρών και είναι πιθανό η κλίση να μεγαλώσει από το νερό που ρίχνουν τα ρυμουλκά για να σβήσουν τις μικροεστίες και να χαμηλώσει σημαντικά η θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έφτασε το πλοίο στο Μπρίντιζι οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 180 βαθμούς Κελσίου!

Οργή και αγωνία έχει πλημμυρίσει τους συγγενείς 

Την ίδια στιγμή η αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και ζητούν από κάποια αρμόδια αρχή να τους ενημερώσει για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και να επισπευσθούν οι διαδικασίες της έρευνας εντός του πλοίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς,  και μπορεί να χρειαστούν πάρα πολλές ημέρες μέχρι να έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα.