ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ σε μια συνέντευξη για εργασία

εδομένου ότι η αγορά εργασίας είναι υποτονική, αν έχετε καταφέρει να κλείσετε κάποιες συνεντεύξεις, συγχαρητήρια! Καθώς αυτό είναι τεράστια επιτυχία, αρπάξτε την ευκαιρία και αποφύγετε κάποια κοινά λάθη, που γίνονται συνήθως στις συνεντεύξεις.

 

Δείτε τα 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε μια συνέντευξη…

1. Μην πάτε απροετοίμαστοι

Αφιερώστε χρόνο να μάθετε για την εταιρεία και τη θέση για την οποία έχετε κάνει αίτηση. Συγκεντρώστε μερικά βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να ξέρετε τι ερωτήσεις πρόκειται να σας κάνουν.

2. Μην αργήσετε να πάτε

Για την ακρίβεια το να πάτε στην συνέντευξη 5 με 10 λεπτά νωρίτερα, θα σας δώσει χρόνο να προετοιμαστείτε ψυχολογικά.

3. Μην αφήσετε το τηλέφωνό σας ανοιχτό

Όσο δεδομένο και αν ακούγεται, είναι μείζονος σημασίας να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης (και να θυμάστε, πως ακόμα και η δόνηση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή).

4. Μην καθίσετε, αν δεν σας πουν

Μερικές φορές οι μικρές κινήσεις, μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία. Είναι σημαντικό να μην καθίσετε μέχρι να σας το προτείνουν.

5. Μην είστε αδέξιος

Μπορεί να ακούγεται τρομερά παρωχημένο, αλλά η στάση του σώματος, παίζει ρόλο. Δώστε την εντύπωση ενός ώριμου και έμπειρου ανθρώπου με αυτοπεποίθηση.

6. Μην κατακρίνετε παλιούς εργοδότες

Να είστε ειλικρινείς και να κάνετε θετικά σχόλια, όταν πρόκειται να συζητήσετε για προηγούμενους εργοδότες σας. Ο κόσμος είναι μικρός και δεν είναι απίθανο ο μέλλων εργοδότης σας να έχει προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις με κάποιο πρώην αφεντικό σας.

7. Μην συζητήσετε για χρήματα

Μην αναφέρετε χρήματα, εκτός και αν σας ζητηθεί. Μια πρόωρη αναφορά στα χρήματα, στέλνει το λάθος μήνυμα στους πιθανούς εργοδότες σας.

8. Μιλήστε καθαρά

Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, μιλήστε καθαρά και να έχετε επαφή με τα μάτια. Να θυμάστε, η καλή επικοινωνία είναι μια ικανότητα που μπορείτε να εξασκήσετε. Αν είχατε πρόβλημα στο παρελθόν, βρείτε τρόπους για να μιλάτε πιο αποτελεσματικά.

9. Μην μιλάτε σαν να κάνετε ερώτηση

Είναι μια ενοχλητική γλωσσική συνήθεια κατά την οποία οι προτάσεις εκφέρονται σαν ερωτήσεις («Απολαμβάνω πραγματικά την δουλειά μου, αλλά νομίζω ότι είμαι έτοιμος για κάτι πιο δύσκολο;»). Αυτός ο τρόπος έκφρασης δηλώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

10. Μην προσπερνάτε ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι πολύ πιθανό να σας ρωτήσουν αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη θέση ή την εταιρεία. Μην ντραπείτε. Να είστε προετοιμασμένοι, έχοντας ένα σύνολο βασικών ερωτήσεων.

Πηγή: newmoney.gr