Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης στην Αττική.
Συγκεκριμένα στις 00:17 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός 2,6R με επίκεντρο 9 χλμ βόρεια της Ελευσίνας και εστιακό βάθος 13,1 χλμ, στις 00:21 ακολούθησε ακόμα μια δόνηση στα 2,7R με το ίδιο επίκεντρο και στις 00:27 ο μεγαλύτερος στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμα μικρότερης έντασης.
Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής,
«Σεισμοί μικρού μεγέθους, μικρότερου του 3, την τελευταία ώρα στην Αττική, βόρεια από τη Μαγούλα, νότια από τα Σκούρτα. Οι προκαταρκτικές λύσεις δείχνουν μάλλον μικρή ενεργοποίηση του ρήγματος της Φυλής στις νότιες παρυφές της Πάρνηθας» έγραψε σε ανάρτηση του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Από το μεσημέρι γίνονται κάποιοι μικροσεισμοί σε Ελευσίνα – Μάνδρα. Χωρίς να μπορώ ακόμη να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, το παρακολουθούμε πάντως. Να έχετε κατά νου τα γνωστά μέτρα προφύλαξης. Το ίδιο φαινόμενο είχαμε αρκετές φορές στο παρελθόν χωρίς να έχουμε κάποιο σημαντικό σεισμό» έγραψε από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.