ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κόλπο που έστησαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Ξηρό – Το «τροχαίο», το όπλο με τις 14 σφαίρες και η περίεργη μεταμφίεση

H αντιτρομοκρατική τις μεσημεριανές ώρες έκανε έφοδο σε περιοχή της Νοτιοανατoλικής Αττικής και συγκεκριμενα σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και συνέλαβε τον Ξηρό.

Βίντεο με δηλώσεις της Αστυνομίας

Δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι. Οπως είπαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, ο έως χθες καταζητούμενος τρομοκράτης ήταν μεταμφιεσμένος, με ξανθιά περούκα και είχε αφήσει μούσι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο καταζητούμενος τρομοκράτης της οργάνωσης «17η Νοέμβρη» διέμενε σε σπίτι το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι αποτελούσε γιάφκα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βγήκε στο σπίτι που το επιτηρούσαν οι αστυνομικοί το μεσημέρι και μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη αμέσως. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι το είχε ενοικιάσει ο ίδιος πριν από δύο μήνες, με ψεύτικα στοιχεία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε μετά από τρεις μήνες παρακολούθησης στην Ανάβυσσο.

Το όπλο που είχε ο Ξηρός

Το όπλο που είχε ο Ξηρός

Ένας αστυνομικός ανέβηκε σε μοτοσικλέτα και ετοιμάστηκε να συναντήσει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Λίγα μέτρα πριν βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο «έπαθε ατύχημα» και έτσι όταν ο Ξηρός τον πλησίασε για να τον ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που καραδοκούσαν στην ευρύτερη περιοχή υποδυόμενοι τους περαστικούς που μάζευαν χόρτα, του πέρασαν χειροπέδες.
Ο αστυνομικός που υποδύθηκε το θύμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος ο οποίος εδώ και ένα χρόνο, από τις 9 Ιανουαρίου 2014 παρακολουθούσε βήμα-βήμα τις κινήσεις του Μανώλη της 17 Νοέμβρη.
 

Το κόλπο που έστησαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Ξηρό - Το «τροχαίο», το όπλο με τις 14 σφαίρες και η περίεργη μεταμφίεση
Ο Ξηρός δεν αντέδρασε όταν είδε τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι το όπλο που είχε επάνω του, με αλλοιωμένο τον σειριακό του αριθμό, είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μια στη θαλάμη. Λέγεται μάλιστα ότι είπε: «Πάει, τέλειωσε είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός».

Από τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας προέκυψε ότι οδηγούσε ποδήλατο και στα χέρια του κρατούσε ένα πιστόλι με 13 σφαίρες και μία ακόμη στη θαλάμη, έτοιμος για όλα. Ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και τους συνεχάρη για τη σύλληψη και τόνισε ότι οι Ελληνες είναι ασφαλείς.

Το κόλπο που έστησαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Ξηρό - Το «τροχαίο», το όπλο με τις 14 σφαίρες και η περίεργη μεταμφίεση